Visueel Faciliteren Inspiratiedag 2022 De Vier Windstreken

6 jun 2022VISUAL FACILITATION, VISUAL RECORDING

Een Inspiratiedag voor alle medewerkers van scholenstichting De Vier Windstreken uit Gouda en omstreken. Op locatie Avifauna in Alphen aan den Rijn. Thema van de dag: een taallabyrint. En taal is er in allerlei soorten en vormen. Zo ook de visuele taal…

tekenen kan je op veel manieren inzetten

Ik had al eens eerder voor De Vier Windstreken (hierna: D4W) getekend: hun meerjarige strategische koers, een reflectie op thuisonderwijs tijdens de corona-lockdown en het Strategisch ICT-beleid. En toen ook al eens laten vallen: je kan er nog meer mee, misschien is het ook iets voor jullie zelf om te leren?

Vanuit die opmerking kwamen 2 directeuren van twee D4W-scholen bij me terug met de vraag of ik wat kon betekenen voor hun Inspiratiedag 2022. Een dag die ze ieder jaar organiseren voor alle medewerkers van D4W.

En zo begon ruim voor 25 mei 2022 de ‘voorpret’: ik tekende een aantal illustraties voor in het programmaboekje dat de deelnemers van tevoren opgestuurd kregen. Ik bereidde daarnaast een korte tekenworkshop voor van 1 uur, die ik op 25 mei 3x achter elkaar zou geven aan de deelnemers. En ik bereidde een tekenmuur voor, waarop deelnemers gedurende de dag lekker hun ‘inzichten, meningen en wensen voor een volgende dag’ kwijt konden. Owja, en op de dag zelf, naast de 3 te geven workshops, tekende ik de plenaire gedeelten ook mee, zodat dat na afloop via een getekend verslag nog aan de deelnemers kon worden rondgestuurd.

Plaatjes zeggen meer dan woorden

Hieronder in 3 platen de ‘oogst’ van deze mooie inspiratiedag!

Visueel Verslag ID22 D4W
Visueel Verslag Tekenworkshop output D4W
Visueel Verslag deelnemers D4W

WIL JIJ OOK VISUELE NOTULEN VAN OF ONDERSTEUNING BIJ JOUW (ONLINE) BIJEENKOMST?

Visueel werken: ik doe niet anders. Als visueel facilitator kan ik in de voorbereiding en tijdens jouw (online) bijeenkomst helpen om tot concrete zichtbare resultaten te komen. En natuurlijk kan ik ook in de rol van visual recorder zorgen voor visuele notulen van de essentie die tijdens de bijeenkomst gedeeld wordt. Dus als jij ook binnenkort een (online) bijeenkomst gaat verzorgen en je wilt je ‘publiek’ na afloop iets nuttigs & leuks ‘meegeven’: neem dan contact met me op. Op deze pagina van mijn website lees je er meer over!

0 reacties

Op de hoogte blijven? Geïnspireerd worden?

 

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van nieuwe producten of diensten, tips om visualisatie zelf te kunnen toepassen of updates over mijn werk en leuke nieuwe opdrachten die ik uitvoer? Abonneer je dan via het formulier hiernaast op mijn nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest