Visualiseren Roadmap “Goed Politiewerk”

15 jul 2020KLANTREVIEW

Noud van Neer

Operationeel Specialist C, Politie Limburg | Parkstad | Brunssum-Landgraaf:

“Wij waren al een tijd bezig met de vernieuwing van “Goed politiewerk.” Wat ontbrak was een soort van roadmap (de weg naar) om het inzichtelijk te maken. In samenspraak hebben we 2 sessies met Ferry gehouden met vertegenwoordigers (kartrekkers) uit alle disciplines van ons team waarbij de uitvoerders ruim vertegenwoordigt waren.

Tijdens de gesprekken / discussie ging Ferry direct aan de slag met de praatplaten en konden we meekijken hoe hij het verwoordde (tekende). Uiteindelijk een zeer breed gedragen eindresultaat van 8 praatplaten waarbij de route die we nu aan het lopen zijn op een goede soms ludieke manier is weergegeven.

De praatplaten hebben wij gebruikt in de sessies voor ons team. Het fijne aan een praatplaat is dat er weinig tekst staat en de tekeningen uitnodigen tot discussie, hetgeen volop gebeurt. De praatplaten staan / hangen inmiddels op verschillende plekken in ons gebouw. Onze teamchef heeft de praatplaten als team ontwikkelplan gelanceerd en een uitleg in het sector overleg is zeer enthousiast ontvangen.”

Pin It on Pinterest