Visual Recording: heel geschikt voor online bijeenkomsten!

21 mei 2020VISUAL RECORDING

Jouw online meeting wat “extra’s” geven?

Laat mij als Visual Recorder een mooi viseel verslag maken!

Inmiddels al veel gedaan de afgelopen weken: visuele samenvattingen maken van online meetings en webinars.

En zo gaat dat dus met zo’n beetje álles de laatste tijd: we ontdekken steeds meer dingen die “online”, “virtueel” of “op afstand” prima kunnen! Nu werkte ik al vanaf het begin voor veel opdrachtgevers “op afstand”, toch heb ik de laatste periode net als iedereen ook veel “online skills” bijgeleerd.

Maar weet je: ik ‘leun’ en ‘steun’ vooral op mijn “visual recorder”-skills tijdens online meetings: (1) luisteren naar wat er gezegd wordt, (2) filteren wat daarvan de essentie is, (3) in mijn hoofd verbeelden hoe je dat kunt tekenen en (4) het beeld in mijn hoofd vervolgens op de iPad creëren.

Online_Visual_Recording_Ferry_Tekent

Een visual recording delen is ontzettend leuk en nuttig: Leuk omdat het ‘anders’ is dan een linkje naar een film van meer dan een uur. Nuttig omdat een visuele samenvatting herkenbare ‘ankerpunten’ heeft die voor de deelnemers zorgen dat ze snel weer kunnen terughalen wat er is gezegd en natuurlijk ook dat alles is samengevat in 1 overzichtelijke plaat!

Neem gerust contact op als je denkt dat ik iets kan “betekenen” in jouw online meeting of webinar! Enne: stiekem is het natuurlijk veel leuker om het “op papier aan de muur” te kunnen doen, dus zodra dat weer kan mag je me ook altijd daarvoor bellen!

Een voorbeeld: Webinar “Hoe schrijf je een Bestseller?”

Op LinkedIn kondigde Maria Genova aan dat zij -in samenwerking met de Bibliotheek Eindhoven- een webinar zou houden met als thema “Hoe schrijf je een Bestseller?”. Dat leek me interessant! Want welke ‘ingrediënten’ zou Maria delen en in hoeverre zijn die ook toepasbaar voor “visuele verhalen”? Ik volgde het webinar uiteraard met de iPad voor mijn neus en maakte er een visual recording van. Het resultaat deelde ik op LinkedIn. Van Maria kwam ook een leuke enthousiaste reactie als bonus!

0 reacties

Op de hoogte blijven? Geïnspireerd worden?

 

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van nieuwe producten of diensten, tips om visualisatie zelf te kunnen toepassen of updates over mijn werk en leuke nieuwe opdrachten die ik uitvoer? Abonneer je dan via het formulier hiernaast op mijn nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest