Visual Recording Cyberwebinars

10 okt 2020VISUAL RECORDING, ZAKELIJK TEKENEN

Cybersecurity: hoe goed ben jij voorbereid?

De gevaren van cybercrime nemen al een aantal jaren toe. En zijn ook niet ineens weg nu we allemaal veel meer digitaal aan het samenwerken zijn. Integendeel zelfs.

Sta je er vaak bij stil? Ik merk dat ik wel alert probeer te zijn. Ik ‘controleer’ mijn mailtjes tegenwoordig (van wie komt het, klopt het mailadres, zitten er links in de mail, waar gaan die naartoe?). Voor zover ik het goed kan beoordelen als leek natuurlijk… En ook probeer ik op internet alert te zijn. Ik informeer af en toe m’n ouders, bijvoorbeeld over misbruiken van WhatsApp door criminelen. Etc. Maar cybercriminelen worden steeds slimmer en passen hun werkwijzen en methoden aan, dus je moet altijd op je hoede blijven…

Overheidsbrede cyberoefening en cyberwebinars

Om mijn kennis up-to-date te houden, ook vanuit mijn werk als #tekenendeaccountant, volg ik regelmatig lezingen en ga ik naar bijeenkomsten of cursussen rondom dit thema. Zo deed ik in 2019 ook mee aan de Overheidsbrede Cyberoefening. Toen nog in de Jaarbeurs Utrecht. Ik had toen ook mijn iPad mee en maakte die dag visuele notulen. Voor mezelf, maar ik deelde ze wel via LinkedIn. En mijn notulen belandden uiteindelijk ook achteraan in het Magazine 2019 dat na afloop werd opgesteld! En begin dit jaar werd ik gebeld door Ilse Zandbergen met de vraag of ik het dit jaar nog een keer wilde doen, maar nu in opdracht! Hartstikke leuk!

We spraken af dat ik “de hele dag” aanwezig zou zijn en er 1 totale visuele plaat van zou maken. Covid-19 zorgde voor een aanpassing van dat plan: nu verzorg ik de visuele notulen van de Online Overheidsbrede Cyberoefening op 26 oktober a.s. én van 5 van de cyberwebinars die daaraan vooraf gaan!

Hieronder plaats ik de notulen die ik maak, maar ze zijn óók te vinden in het Online Magazine 2020 dat continue wordt bijgewerkt en geüpdate!

Visual Recording van Cyberwebinar “Jullie kunnen allemaal de DDoS krijgen” d.d. 1 oktober 2020
Visual Recording van Cyberwebinar “Crisiscommunicatie in een Keten” d.d. 8 oktober 2020
Visual Recording van Cyberwebinar “De geleerde lessen uit Maastricht” d.d. 15 oktober 2020
Visual Recording van Cyberwebinar “Cyber als onderdeel van hybride dreigingen” d.d. 15 oktober 2020
Visual Recording van Cyberwebinar “Red Teaming als cyberweerbaarheidsoefening” d.d. 22 oktober 2020
Visual Recording virtuele Overheidsbrede Cyberoefening 2020 d.d. 26 oktober 2020

Ook visuele notulen voor jouw (online) bijeenkomst?

Een visual recording is super handig om je deelnemers te helpen om alle informatie die aan bod is gekomen ’te verwerken’ en de essentie eruit weer te geven! Zo onthouden ze beter wat er aan bod is gekomen en ze kunnen aan de hand van die ene plaat bijvoorbeeld ook weer nieuwe (vervolg)gesprekken aangaan met hun collega’s bijvoorbeeld!

Op deze pagina lees je meer over wat een visual recording inhoudt en wat ik in de rol van Visual Recorder voor je kan betekenen!

0 reacties

Op de hoogte blijven? Geïnspireerd worden?

 

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van nieuwe producten of diensten, tips om visualisatie zelf te kunnen toepassen of updates over mijn werk en leuke nieuwe opdrachten die ik uitvoer? Abonneer je dan via het formulier hiernaast op mijn nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest