Training “Teken je bevindingen” voor auditors

5 mrt 2020TRAINING, WORKSHOP, ZAKELIJK TEKENEN

Training “Teken je bevindingen” voor auditors

Onderdeel van 3-daagse training Stimulansz

In december 2019 postte ik via mijn LinkedIn Page dat ik “iets nieuws” had voor alle auditors in Nederland (in hun Auditplan 2020): een “out of the box” training om de communicatie vaardigheden van jou als auditor een nieuwe draai te geven: “Teken je bevindingen”! Slechts een paar uur later had ik een mega-enthousiaste reactie op die post van Maarten Simons, Productmanager bij Stichting Stimulansz. Hij wilde verkennen of ‘mijn training’ geïntegreerd kon worden in ‘hun training’!

En zo werd het uiteindelijk 5 maart 2020 en was ik onderdeel van het “middagprogramma” op dag 1 van de 3-daagse training “Risicogestuurde IC en de rechtmatigheidsverklaring per 2021” van Stimulansz. Terwijl de deelnemers gingen genieten van een lekkere lunch, verbouwde ik de zaal alvast:

Na de lunch volgde een klein “voorstel-momentje”. Omdat ik niet alleen een tekenende accountant ben, maar ook in hetzelfde werkveld werkzaam ben als veel van de deelnemers, was er even tijd om ook mijn ervaring uit te wisselen met het onderwerp van hun volledige 3-daagse training. Maar kort daarna gingen de doppen van de stiften en gingen we aan de slag!

Deze middag legden we een goede basis. Op dag 3 van de training kom ik terug voor het ‘echte werk’: het tekenen van (een deel van) je auditplan of auditrapport! De deelnemers kregen alvast huiswerk mee om daarover na te denken en de volgende keer dus een auditplan of rapport mee te brengen dat we kunnen gaan omzetten van tekst naar beeld!

Op LinkedIn poste ik ook over de leuke middag die ik beleefde en twee van de deelnemers plaatsten daar al meteen leuke reacties bij:

“Bijzonder interessant, leerzaam en leuk! Tot over twee weken, zin in!” – Wendy van Veenendaal-de Jong, Medewerker AO/IC (VIC) bij gemeente West Maas en Waal

Het was enorm interessant en leerzaam! Op de terugweg in de trein was ik me in een keer aan het bedenken hoe ik bepaalde dingen, die ik onderweg zag, zou tekenen. Ik zag bijvoorbeeld het woord “dankbaar” en “inchecken”. Mooie manier om moeilijke/ingewikkelde zaken (letterlijk) in beeld te brengen! Ik ben benieuwd naar de 19e: leuke besteding van mijn verjaardag :).” – Ellen Elferink, Juridisch medewerker bij gemeente Hof van Twente

De 3e dag moest door de COVID-19-maatregelen worden uitgesteld, maar halen we hopelijk in het najaar 2020 alsnog in!

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Teken je bevindingen "Online-style"! - F€®®Y Tekent - […] 5 maart 2020. Corona was er al wel, maar we konden nog gewoon ‘ouderwets’ van start met deel 1…

Op de hoogte blijven? Geïnspireerd worden?

 

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van nieuwe producten of diensten, tips om visualisatie zelf te kunnen toepassen of updates over mijn werk en leuke nieuwe opdrachten die ik uitvoer? Abonneer je dan via het formulier hiernaast op mijn nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest