De tekenende accountant

Ferry Timp

Leuk dat u mijn site bezoekt! Op deze pagina stel ik mijzelf kort aan u voor via de 3 vragen: Wie, Wat & Waarom?

Ferry_Timp
01.

Wie?

Hoi, mijn naam is Ferry Timp. Ik ben 38 jaar oud, geboren en opgegroeid in Utrecht en inmiddels woonachtig in Bodegraven met mijn vrouw en zoon.

“In het dagelijks leven” werk ik deeltijd als intern accountant bij de gemeente Leiden. Momenteel 18 uur per week.

Maar ik heb ook een grote passie en dat is anderen verder helpen én tekenen. Dat doe ik uiteraard al in mijn rol als intern accountant en privé, maar sinds 1 maart 2019 komt die passie expliciet samen in F€®®Y Tekent, de #tekenendeaccountant, mijn eigen bedrijf! Ik kreeg een hele leuke ‘klus’ aangeboden en besloot toen dat het een mooie aanleiding was om ‘zelfstandig’ te gaan!

Owja, mijn motto is ‘een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd’. Lachen is gezond en hoort erbij, iedere dag! Waar mogelijk verwerk ik dat ook zoveel mogelijk in tekeningen! Maar wees dus gewaarschuwd, humor zit wel in mijn ‘etui’.

02.

Wat?

Als afgestudeerd registeraccountant breng ik iets extra’s mee als tekenaar: ik ben goed thuis in de complexe ‘systeemwereld’, de ‘bedrijfsvoering’, ‘financiën’, ‘control & audit’, ‘risicomanagement’ en het doolhof van ‘wet- en regelgeving’. Bovendien heb ik in mijn opleiding geleerd hoe ik ‘vanuit de helikopter’ naar vraagstukken en organisaties moet kijken.

Sinds ik ben begonnen met tekenen, snapt iedereen ineens veel beter wat ik bedoel met al mijn adviezen en audit-bevindingen 😉 Ik teken inmiddels veel visies, plannen en presentaties. Voor mezelf, maar ook voor anderen.

Daarnaast maak en deel ik sketchnotes van vergaderingen, seminars, bijeenkomsten, maar ook van artikelen die ik lees. Als Visual Recorder heb ik anders leren luisteren en ben ik beter in staat om de essentie van wat er wordt gezegd te verbeelden en vervolgens te onthouden. En het mooie is dat dit ook voor andere deelnemers aan die vergaderingen, seminars en bijeenkomsten zo werkt!

Tekeningen maak ik zowel ‘op papier’ als digitaal. En ik maak ook getekende animaties! De keuze hangt af van wat u als opdrachtgever precies wilt bereiken!

Ik merk ook dat het aanstekelijk werkt: verzoeken om tekenskills over te dragen als Trainer of te ondersteunen als Visual Facilitator zijn er inmiddels volop! En ik steek anderen graag met dit tekenvirus aan!

03.

Waarom?

Tekenen is zo krachtig en effectief omdat het over visuele communicatie gaat! En ons menselijk brein werkt nu eenmaal erg visueel. Zeker in een wereld waar we veel gebruik maken van ‘abstracte woorden of containerbegrippen’ kan een tekening heel erg goed helpen om duidelijk te maken wat u daar nu precies mee bedoelt

Daarnaast is tekenen een universele taal! Ik heb zelf die taal ‘herontdekt’ via de Teken4Daagse van De Betekenaar in 2018. Maar ik tekende eigenlijk al heel mijn leven. Door de Teken4Daagse leerde ik echter hoe je tekenen in kan zetten als communicatietool en niet als doel op zich. En sindsdien heb ik letterlijk elke dag zitten tekenen. Gelukkig vonden ze het thuis ook leuk 😉

→ De Tekenende Accountant in de media ←

Geïnterviewd voor website Accountancy Vanmorgen

“Ben je écht accountant?” Dat wilde de journalist achter de website Accountancy Vanmorgen graag weten toen hij me belde. Toen ik vertelde dat ik inderdaad een tekenende registeraccountant ben, maakten we een afspraak voor een telefonisch interview.

En het resultaat daarvan kwam op de website te staan. Lees het hier.

uw visie, idee of verhaal

Praatplaat of illustratie

Uw (online) bijeenkomst

Visual Recording / Facilitating

Uw tekenvaardigheden

Training of workshop

Wat kan ik voor u (be)tekenen?

Neem gerust contact op!

Ferry Tekent

TELEFOON

(+31 6) 814 06 770

Adres

Goudseweg 81
2411 HH Bodegraven

Pin It on Pinterest