De tekenende accountant

Ferry Timp

Leuk dat u mijn site bezoekt! Op deze pagina stel ik mijzelf kort aan u voor via de 3 vragen: Wie, Wat & Waarom?

Ferry Timp | De Tekenende Accountant
De Tekenende Accountant

Foto gemaakt door Christian Keijsers Fotografie

01.

Wie?

Hi, mijn naam is Ferry Timp. Ik ben 40 jaar oud, geboren en opgegroeid in Utrecht en inmiddels woonachtig in Bodegraven met mijn vrouw en zoon.

Ik ben sinds mijn 18e gaan werken en leren. Min of meer ‘per toeval’ in de accountancy-sector terecht gekomen. Bijna 12,5 jaar gewerkt bij PwC, een groot wereldwijd accountantskantoor. Daar opgeklommen tot manager en ook mijn Registeraccountant titel gehaald. Na die tijd wilde ik meer tijd besteden aan één organisatie, daardoor meer van betekenis ook kunnen zijn voor die organisatie; zo solliciteerde ik op de functie van intern accountant bij de gemeente Leiden. In die rol was ik 5 jaar eindverantwoordelijk voor de ‘interne audit functie’. En daarna 2,5 jaar projectleider van een innovatieprogramma om audits te digitaliseren.

Maar ik heb ook een grote passie en dat is anderen verder helpen én tekenen. Sinds 1 maart 2019 komt die passie expliciet samen in F€®®Y Tekent, de #tekenendeaccountant, mijn eigen bedrijf! Ik kreeg een hele leuke ‘klus’ aangeboden en besloot toen dat het een mooie aanleiding was om ‘zelfstandig’ te gaan!

Sinds 2020 maak ik ook deel uit van het ‘Betekenteam’ van de Betekenaar. Daar ben ik verantwoordelijk voor de feedback aan deelnemers van de online cursussen. Maar ik maak ook visuele verslagen en praatplaten via de Betekenaar en je kan me ook tegenkomen als trainer bij één van trainingen die we aanbieden.

Owja, mijn motto is ‘een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd’. Lachen is gezond en hoort erbij, iedere dag! Waar mogelijk verwerk ik dat ook zoveel mogelijk in tekeningen! Maar wees dus gewaarschuwd, humor zit wel in mijn ‘etui’.

02.

Wat?

Als afgestudeerd registeraccountant breng ik iets extra’s mee als tekenaar: ik ben goed thuis in de complexe ‘systeemwereld’, de ‘bedrijfsvoering’, ‘financiën’, ‘control & audit’, ‘risicomanagement’ en het doolhof van ‘wet- en regelgeving’. Bovendien heb ik in mijn opleiding geleerd hoe ik ‘vanuit de helikopter’ naar vraagstukken en organisaties moet kijken.

Sinds ik ben begonnen met tekenen, snapt iedereen ineens veel beter wat ik bedoel met al mijn adviezen en audit-bevindingen 😉 Ik teken inmiddels veel visies, plannen en presentaties. Voor mezelf, maar ook voor anderen.

Daarnaast maak en deel ik sketchnotes van vergaderingen, seminars, bijeenkomsten, maar ook van artikelen die ik lees. Als Visual Recorder heb ik anders leren luisteren en ben ik beter in staat om de essentie van wat er wordt gezegd te verbeelden en vervolgens te onthouden. En het mooie is dat dit ook voor andere deelnemers aan die vergaderingen, seminars en bijeenkomsten zo werkt!

Tekeningen maak ik zowel ‘op papier’ als digitaal. En ik maak ook getekende whiteboard-animaties! De keuze hangt af van wat u als opdrachtgever precies wilt bereiken!

Ik merk ook dat het aanstekelijk werkt: verzoeken om tekenskills over te dragen als Trainer of te ondersteunen als Visual Facilitator zijn er inmiddels volop! En ik steek anderen graag met dit tekenvirus aan!

Let's draw some attention!
03.

Waarom?

Tekenen is zo krachtig en effectief omdat het over visuele communicatie gaat! En ons menselijk brein werkt nu eenmaal erg visueel. Zeker in een wereld waar we veel gebruik maken van ‘abstracte woorden of containerbegrippen’ kan een tekening heel erg goed helpen om duidelijk te maken wat u daar nu precies mee bedoelt

Daarnaast is tekenen een universele taal! Ik heb zelf die taal ‘herontdekt’ via de Teken4Daagse van De Betekenaar in 2018. Maar ik tekende eigenlijk al heel mijn leven. Door de Teken4Daagse leerde ik echter hoe je tekenen in kan zetten als communicatietool en niet als doel op zich. En sindsdien heb ik letterlijk elke dag zitten tekenen. Gelukkig vonden ze het thuis ook leuk 😉

→ De Tekenende Accountant op Instagram ←

→ De Tekenende Accountant in de media ←

Geïnterviewd voor het Magazine Accountant en op Accountant.nl

“Ferry, het lijkt me leuk dat jij in de volgende editie van De Accountant in de rubriek In Beeld staat. Want dat is wel toepasselijk met die beelden die jij maakt!” Aldus Hoofdredacteur Marc Schweppe een paar weken terug.

En zo stond ik ineens in het Magazine Accountant nr 3 van 2021 met bijbehorend online interview. Lees het hier.

Geïnterviewd voor website Accountancy Vanmorgen

“Ben je écht accountant?” Dat wilde de journalist achter de website Accountancy Vanmorgen graag weten toen hij me belde. Toen ik vertelde dat ik inderdaad een tekenende registeraccountant ben, maakten we een afspraak voor een telefonisch interview.

En het resultaat daarvan kwam op de website te staan. Lees het hier.

uw visie, idee of verhaal

Praatplaat of illustratie

Uw (online) bijeenkomst

Visual Recording / Faciliteren

Uw tekenvaardigheden

Training of workshop

Wat kan ik voor u (be)tekenen?

Neem gerust contact op!

Ferry Tekent Logo

TELEFOON

(+31 6) 814 06 770

Adres

Goudseweg 81
2411 HH Bodegraven

6 + 4 =

Pin It on Pinterest