Sketchnoting tijdens Fluxicon’s “Process Mining Camp 2020”

24 jun 2020SKETCHNOTING, VISUAL RECORDING, ZAKELIJK TEKENEN

Sketchnoting als hulpmiddel tijdens een online “Process Mining Camp”

Process Mining: wat is dat?

Vanuit mijn rol als intern accountant met een innovatieopgave (bij de gemeente Leiden) nam ik deel aan de 8-daagse online editie 2020 (15 t/m 24 juni 2020) van het jaarlijkse Process Mining Camp georganiseerd door Fluxicon. Deze editie werd in verband met het COVID-19 virus omgezet naar een “virtual camp”. En in plaats van 1 hele dag, besloot de organisatie om er een relaxed camp van te maken door gedurende 8 dagen telkens 1 spreker aan het woord te laten. En iedere dag even een reflectiemoment met de spreker van de voorgaande dag.

Process Mining is een techniek waarbij je met behulp van een softwaretool eenvoudig kunt visualiseren hoe een proces écht verlopen is. En dus niet hoe iedereen ‘vertelt’ hoe het proces loopt. Je moet daarvoor natuurlijk wel de juiste data uit je ‘workflow-systeem’ kunnen halen. En daar zit altijd de grootste uitdaging! Tijdens het Process Mining Camp delen verschillende (internationale) organisaties hun “use cases” en hun “best practices”.

‘Sketchnoten’ zorgt voor focus tijdens de bijeenkomst en dat je het beter onthoud na afloop

Ik vatte elke dag samen in een sketchnote / visual recording om zo goed de essentie te filteren en het ook beter te onthouden. En natuurlijk om het te kunnen delen. De sketchnotes werden dagelijks ook goed ontvangen bij de andere (internationale) camp-members!

Je vindt de verschillende platen via mijn LinkedIn Company-page, maar ook hieronder:

0 reacties

Op de hoogte blijven? Geïnspireerd worden?

 

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van nieuwe producten of diensten, tips om visualisatie zelf te kunnen toepassen of updates over mijn werk en leuke nieuwe opdrachten die ik uitvoer? Abonneer je dan via het formulier hiernaast op mijn nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest