Sketchnotes: “Komt een vrouw bij de h@cker”

28 jun 2019SKETCHNOTING, ZAKELIJK TEKENEN

Lezing Maria Genova over digitale (on)veiligheid

Wanneer je werkzaam bent als intern accountant bij de gemeente Leiden, dan heb je in ieder geval jaarlijks een hele leuke dag waar je aan deelt kunt nemen: de jaarlijkse Kennisdag die wordt georganiseerd vóór en dóór collega’s uit de Leidse regio.

Tijdens de editie 2019 was ik zelf in de ochtend actief: ik gaf 2 basisworkshops zakelijk tekenen achter elkaar aan mijn collega’s, hartstikke leuk. Na een lekkere lunch bezocht ik zelf de lezing van Maria Genova met de titel “Komt een vrouw bij de h@cker” (naar haar gelijknamige bestseller).

Komt een vrouw bij de h@cker

Op een hele boeiende en zeer toegankelijke wijze vertelde Maria ons wat voor gevaren er op de loer liggen in ons ‘dagelijkse online gedrag’. En niet helemaal zonder ‘gevolgen’: je gaat er steeds ongemakkelijker van in je stoel zitten! Maar gelukkig brengt ze ook een heleboel tips mee hoe je erevoor kunt zorgen dat je minder snel slachtoffer wordt van een hacker.

Uiteraard maakte ik er weer een visuele samenvatting van. In eerste instantie voor mezelf. Maar al snel wilden ook mijn collega’s en Maria hem ook graag hebben 😉

skecthnote_komt_een_vrouw_bij_hacker

0 reacties

Op de hoogte blijven? Geïnspireerd worden?

 

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van nieuwe producten of diensten, tips om visualisatie zelf te kunnen toepassen of updates over mijn werk en leuke nieuwe opdrachten die ik uitvoer? Abonneer je dan via het formulier hiernaast op mijn nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest