Visualisatie Informatieveiligheid gemeenten

14 apr 2021PRAATPLAAT, VISUAL FACILITATION

Informatieveiligheid is een belangrijk thema: hoe breng je het “naar de werkvloer?”

Daar weet Evelien Houweling, Chief Information Security Officer (CISO) voor de gemeenten Alphen aan den Rijn & Kaag en Braassem wel raad mee! Zij benaderde mij om hun strategisch beleid informatieveiligheid om te zetten naar tekeningen. Met een heel leuk idee: “Ik wil de tekening gebruiken om aan de hand daarvan intern de bewustwordingstraining Informatieveiligheid te kunnen geven. En dan laat ik de tekening ook nog op een muismat afdrukken, die krijgen de deelnemers dan na afloop mee (of in deze tijden via de post toegestuurd”!

Nou, dat is echt een leuke opdracht. En dus ging ik aan de slag. Het canvas stelde ik in op “muismat-formaat” ? en ik ging aan de slag ✍

Een “doorklikbare” tekening, klaar gezet in powerpoint, die via elke muisklik opbouwt tot het eindplaatje…

Evelien wilde én een muismat én een tekening om een training mee te geven. Leuke uitdaging. Maar dat heb ik opgelost door de tekening in allemaal verschillende ‘lagen’ op te bouwen. En al die verschillende lagen heb ik één voor één afzonderlijk opgeslagen. En vervolgens in PowerPoint stuk voor stuk op nieuwe dia’s achter elkaar gezet. En zo een PowerPoint gecreëerd met HEEL VEEL SLIDES, maar waar de deelnemer aan de training helemaal geen erg in heeft. Die zien eigenlijk maar 1 beeld waar telkens een nieuw element aan toegevoegd wordt!

Evelien was er heel blij mee. Hieronder zie je achtereenvolgens haar enthousiaste LinkedIn post van 13 april 2021 en ook haar review als opdrachtgever. Super leuk om dit, veelal als “taai” gevonden onderwerp, zo toegankelijk te kunnen maken! Want veilig met informatie omgaan is voor ons allen belangrijk!

Informatieveiligheid BVO Rijn & Braassem

LinkedIn-post van een tevreden opdrachtgever

Onderstaand de post van Evelien op LinkedIn van 13 april 2021:

Review opdrachtgever

EVELIEN HOUWELING-CASTELEIN

CHIEF INFORMATION SECURITY OFFICER (CISO) GEMEENTEN ALPHEN AAN DEN RIJN & KAAG & BRAASSEM

In het algemeen: hoe tevreden bent u over de totale dienstverlening door Ferry?

10

Wat heeft u gewaardeerd in de dienstverlening/producten die Ferry voor u heeft gerealiseerd?

Duidelijke offerte, handelen naar de afspraken en dan komen met zulke geweldige tekeningen! Top!

Welke ruimte voor verbetering ziet u voor Ferry? Wat zou u volgende keer bijvoorbeeld anders willen zien?

Een volgende keer doen we er goed aan een planning te maken en dit even te bevestigen naar elkaar (hier komt mijn blauwe persoonlijkheid naar boven ;-))

0 reacties

Op de hoogte blijven? Geïnspireerd worden?

 

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van nieuwe producten of diensten, tips om visualisatie zelf te kunnen toepassen of updates over mijn werk en leuke nieuwe opdrachten die ik uitvoer? Abonneer je dan via het formulier hiernaast op mijn nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest