Praatplaat, animatie of illustratie

Uw verhaal in één oogopslag

Een illustratie of poster waarop uw visie, idee, doel, agenda, teamplan, verhaal etc. is gevisualiseerd door een combinatie van tekeningen en tekst! Of een korte en krachtige getekende animatie?

Ferry_Tekent_Praatplaat

Praatplaat of illustratie?

Er zijn veel toepassingsmogelijkheden voor ‘zakelijk tekenen’. Als u een missie, visie, idee, verhaal of (team) plan visueel wilt maken, dan spreek ik vaak over een ‘Praatplaat’.

Een praatplaat is een illustratie of poster waarop uw visie, idee, doel, agenda, teamplan, verhaal, etc. is gevisualiseerd in een combinatie van tekeningen en tekst. Handig om uw idee in één oogopslag te kunnen presenteren, op intranet te kunnen publiceren, op kantoor of in de gang aan de muur te hangen, etc. Maar ook handig als de tekening niet direct al in één oogopslag op het scherm staat: standaard kunt u bij mij de praatplaat ook in een clickbare PowerPoint opgeleverd krijgen, waarbij de praatplaat in een aantal clicks (uw verhaal volgend) opbouwt tot de totale tekening.

Uiteraard zijn losse illustraties uit de plaat ook mogelijk. Bijvoorbeeld als u die wilt gebruiken om uw brochure, voortgangsverslag, teamplan, etc. te verrijken met beeld (in de juiste context!).

Praatplaat op maat? Tussen € 1.950 en € 2.750 ex btw all in

Getekende praatplaat of animatie

Hoe gaat het in z’n werk?

Natuurlijk moet de inhoud van de praatplaat bij u vandaan komen. Ik visualiseer deze vervolgens.

In alle gevallen werk ik met een gratis intakegesprek voorafgaand aan het uitbrengen van een offerte. Dat is omdat ik alleen een opdracht voor u aan wil nemen als ik het idee heb dat ik iets voor u kan betekenen én als ik merk dat er een goede klik is. Op die manier kan ik kwaliteit leveren!

Na een succesvol intakegesprek ontvangt u van mij een offerte op maat, waarin helder de afspraken uiteengezet worden. Het is aan u om die vervolgens de beoordelen.

Als u akkoord bent met de offerte, dan gaan we aan de slag!

De wijze waarop de inhoud voor de praatplaat door u aan mij wordt aangeleverd kan in een aantal varianten, waarbij de ene variant voor mij meer werk kost dan de andere. In volgorde van minder naar meer werk zie ik doorgaans de volgende varianten:

 

1. U heeft de kern al haarscherp in beeld

In deze variant levert u een document op waarop de te visualiseren elementen kernachtig zijn opgenomen, inclusief de benodigde context. Dit document is als het ware al een soort ‘poster’ en hoeft bij wijze van spreken alleen nog maar door mij te worden omgezet van tekst naar beeld.

De hierboven vermelde ‘vanafprijs’ is van toepassing op deze variant!

 

2. U heeft een geschreven stuk of plan beschikbaar

Bij deze variant levert u een wat uitgebreider plan aan mij aan, met een korte toelichting wat de belangrijkste elementen daarin zijn. Daarna is het aan mij om die elementen (gegeven de context die in het plan zelf staat beschreven) tot 1 praatplaat te maken. 

3. U heeft uw verhaal nog nèt niet helemaal scherp

Bij deze variant heeft u nog niet helemaal scherp hoe het totaalplaatje eruit ziet, maar bent u al wel een heel eind met “het leggen van de puzzel”. Mogelijke oplossing (vaak al toegepast): U plant binnenkort een overleg met betrokken medewerkers in uw organisatie (of daarbuiten) en daarbij ben ik ook alvast als tekenaar aanwezig. In een werksessie schets ik “live” mee om jullie te helpen middels visualisatie de grote lijnen en verbanden te zien. Ik fungeer dan dus als “instrument” om jullie gedachten te ordenen, zodat jullie ter plekke kunnen zeggen: dat is de kern. Na deze sessie ga ik aan de slag met de uitwerking.

4. U heeft eigenlijk nog geen idee hoe het plaatje eruit moet zien

In deze variant heeft u eigenlijk nog helemaal geen idee hoe het “plaatje” eruit moet zien. Dan is het wellicht ook niet mogelijk om met één werksessie daar te komen. In dat geval KAN ik wel een rol spelen als Visual Facilitator, maar zou mijn advies zijn om eerst met elkaar tot minimaal situatie 3 hierboven te komen. Wat als Visual Facilitator ben ik niet een ‘tekenaar die iets verbeeld’, maar ben ik dus een ‘facilitator’ die een groep begeleid in een proces of opgave. Uiteraard is dat een hele krachtige methode en kan ik u daarbij helpen, maar dan is dat een andere opdracht dan sec een praatplaat maken. Uiteraard denk ik graag hierover met u mee tijdens een intakegesprek en kan ik u informeren welke mogelijkheden ik zie in uw situatie.

Na uw aanlevering ga ik aan de slag! Waar gaandeweg het ontwerp- en tekenproces er vragen opkomen bij mij, zal ik met u contact opnemen. Ik vraag altijd om één centraal contactpersoon aan uw kant.

Ik werk volgens een planning. Niet alleen voor mezelf, maar ook zodat u weet wanneer u van mij wat mag verwachten.

Na eerste aanlevering van de praatplaat is het aan u om deze te beoordelen. Is deze naar wens? Mist er nog wat? Willen jullie het net even anders of iets aangepast hebben? Al deze opmerkingen ontvang ik dan graag en pas ik uiteraard aan in de nieuwe versie van de praatplaat om te komen tot een eindresultaat waar u 100% tevreden mee bent!

MEER OPVALLEN?

 

Een whiteboard animatie! ➡

Ik kan nu ook uw verhaal of boodschap omzetten in een getekend filmpje! Zodat het verhaal nog meer “tot leven” komt als het voor uw publiek wordt “opgetekend”!

Hiernaast ziet u een voorbeeld van zo’n whiteboard animatie, waarin ik dit product van De Tekenende Accountant introduceer. 

‘Standaard’ maak ik deze whiteboard animaties zonder voice-over. Omdat de getekende boodschap voldoende zou moeten zijn. Uiteraard is het wel mogelijk om ook een voice-over te gebruiken.

 

LAAT UW VERHAAL OPTEKENEN!

Vanaf € 2.500 ex btw all in

Portfolio

Voor voorbeelden van ‘mijn stijl’ en recente opdrachten, verwijs ik u graag naar de ‘Nieuws’-pagina van mijn website.
Of klik onderaan links van deze pagina op één van de ‘categorieën’ naar keuze die daar staan opgesomd.

Recente ‘Praatplaat’ updates ⬇

Pure tijdverspilling…

Pure tijdverspilling…

Pure tijdverspilling…. om verkregen gegevens en documenten MET DE HAND om te zetten in controle-informatie, bedoel ik. Een methode waar ik me zelf overigens nog heel vertrouwd bij voel. Want dat is wat ik in de beginjaren van mijn carrière als accountant zelf veel heb gedaan. De tekening die ik samen met AGTT maakte bleek juist géén tijdverspilling.

Referenties

Wat zeggen mijn opdrachtgevers?

Enthousiast geworden?

Zocht u toch wat anders?

uw visie, idee of verhaal

Praatplaat of illustratie

Uw (online) bijeenkomst

Visual Recording / Faciliteren

Uw tekenvaardigheden

Training of workshop

Wat kan ik voor u (be)tekenen?

Neem gerust contact op!

Ferry Tekent Logo

TELEFOON

(+31 6) 814 06 770

Adres

Goudseweg 81
2411 HH Bodegraven

6 + 3 =

Pin It on Pinterest