Klantgericht navigeren met het CvTA!

23 nov 2021VISUAL FACILITATION, VISUAL RECORDING

Op donderdag 11 november 2021, een dag voordat er weer een nieuwe persconferentie kwam die aan een bijeenkomst als deze voorlopig weer even een eind zou maken, mocht ik op pad richting onze hoofdstad. Om die middag een Visual Recording uit te voeren tijdens de Najaarsbijeenkomst van het CvTA over “Klantgericht navigeren”.

Een visual recorder vat de essentie van de bijeenkomst samen in een visueel verslag

Als Visual Recorder was ik aanwezig tijdens de bijeenkomst om vooral heel goed te luisteren. Wat wordt er besproken? Wat wordt er gezegd? Waar gaat het in de KERN om? Pas als ik DAT heb gedistilleerd uit alles wat wordt uitgewisseld, dan begin ik te tekenen.

Ik maakte onderstaand visueel verslag van de bijeenkomst (als je op de afbeelding klikt kom je bij de PDF-versie die het CvTA op haar eigen site heeft gedeeld).

ON Stage: een visueel intermezzo of een visuele afsluiting

Als je als tekenaar aanwezig bent bij een bijeenkomst, dan vraag ik altijd aan mijn opdrachtgevers of ze willen dat ik (tussendoor of) aan het eind van de bijeenkomst mijn tekening presenteer en zelf toelicht. Zo krijgen de aanwezigen een ‘visuele wrap-up’ van de essentie van wat er tijdens de bijeenkomst gedeeld is.

Het CvTA vond dat ook een goed idee. En maakte er ook nog een foto van ?⬇ Deze foto en nog wat meer informatie over de bijeenkomst kan je vinden op deze pagina van de website van het CvTA.

Visual Recording Klantgericht Navigeren
Een “wrap-up” van de bijeenkomst? Natuurlijk met een Tekening en een Toelichting van de Tekenaar!

Ook visuele notulen voor jouw (online) bijeenkomst?

Een visual recording is super handig om je deelnemers te helpen om alle informatie die aan bod is gekomen ‘te verwerken’ en de essentie eruit weer te geven! Zo onthouden ze beter wat er aan bod is gekomen en ze kunnen aan de hand van die ene plaat bijvoorbeeld ook weer nieuwe (vervolg)gesprekken aangaan met hun collega’s bijvoorbeeld!

Op deze pagina lees je meer over wat een visual recording inhoudt en wat ik in de rol van Visual Recorder voor je kan betekenen!

0 reacties

Op de hoogte blijven? Geïnspireerd worden?

 

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van nieuwe producten of diensten, tips om visualisatie zelf te kunnen toepassen of updates over mijn werk en leuke nieuwe opdrachten die ik uitvoer? Abonneer je dan via het formulier hiernaast op mijn nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest