International Sketchnote Camp (ISC) 2023 in Leiden

13 mrt 2023SKETCHNOTING, VISUAL FACILITATION

International Sketchnote Camp (ISC) 2023 in Leiden!

Ik heb dit jaar een groot project aangenomen. En ik krijg er niet voor betaald. Althans, niet in de vorm van inkomsten. Ik ben één van de 7 vrijwilligers die dit jaar het International Sketchnote Camp (ISC) in Nederland (ISC23NL) gaan organiseren.

De 7 vrijwilligers die ISC23NL organiseren

ISC: wat houdt dat in?

Als het leven volgens plan zou zijn verlopen, had ik er zelf als deelnemer al 2 edities op zitten: ISC21BE in september 2021 (online georganiseerd door België vanwege de corona pandemie) & ISC22PL, georganiseerd door een Poolse delegatie in Szczecin, afgelopen september 2022. Maar het leven liep niet zoals ik had gepland en dus had ik afgelopen najaar nog steeds geen ISC bijgewoond.

Wat een ISC dus inhoudt kan ik niet vanuit eigen ervaring vertellen. Ik “heb erover gehoord” van ‘hullie die wel zijn geweest’. En ik “heb er dingen van gezien” via de socials. Maar in de basis komt het voor mij hierop neer: een aantal mensen vanuit diverse plekken van de wereld komen 2,5 dag samen op één toffe plek om samen hun enthousiasme voor sketchnoting / tekenen / visualiseren te delen. Om daarbij met elkaar te ‘connecten’, ervaringen te delen, elkaar te inspireren, samen met en van elkaar te leren tijdens workshops en ‘barcamp-sessies’ en ook vooral veel lol samen te hebben. Juist óók omdat je met veel “gelijkgestemden’ bent. De diversiteit van de groep (verschillende Nationaliteiten, maar ook hele verschillende professionals) spreekt me daarnaast ook erg aan.

Er zijn inmiddels 5 ISC’s geweest. Het initiatief tot organiseren is een aantal jaren geleden genomen door ‘Mister Sketchnote’-himself: Mike Rohde. En daar is toen gehoor aan gegeven door een paar enthousiaste Duitse dames die ISC in Hamburg tot leven brachten in 2017. En nu komt de 6e editie er dus aan. En ik mag er mede voor zorgen dat die er gaat komen!

Ferry, doe je mee?

Najaar 2022. Ik heb nog geen ISC bijgewoond. Collega Corine Matser van De Betekenaar wel. Die was wel bij de vorige 2 ISC’s ‘erbij’. En vanuit haar deelname in Polen was ze gevraagd om te helpen in 2023 ISC in Nederland te organiseren. “Ferry, doe je mee? Je mag er wel even over nadenken hoor…”. Uiteindelijk heb ik ja gezegd.

De trein is vertrokken vanaf het station, we zijn onderweg…

Inmiddels is het medio maart en hebben we als “ISC23NL-Team” een aantal belangrijke stappen gezet: de datums bepaald voor het event (1 t/m 3 september 2023), een locatie gevonden voor het event (in Leiden, waar ik ruim 7,5 jaar als intern accountant heb gewerkt!), een logo ontworpen met z’n allen (zie hierboven), een website gebouwd en zijn we druk bezig met het opstarten van de rest!

Mocht je meer willen weten van ISC23NL: kijk dan vooral op eerdergenoemde website of volg ons via Instagram of LinkedIn. En heb je er vragen over: graag niet via mij persoonlijk, maar via de contactpagina van de website!

0 reacties

Op de hoogte blijven? Geïnspireerd worden?

 

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van nieuwe producten of diensten, tips om visualisatie zelf te kunnen toepassen of updates over mijn werk en leuke nieuwe opdrachten die ik uitvoer? Abonneer je dan via het formulier hiernaast op mijn nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest