Druk, druk, druk, druk…. met leuke dingen??

20 apr 2022ZAKELIJK TEKENEN

En toen was het vandaag ineens 1 april. 1 APRIL!!! Zo hee, die eerste drie maanden zijn omgevlogen! Ik vond het tijd voor een nieuw blogje hier. Ik hoor mezelf de laatste weken alleen maar weer zeggen dat ik zo druk ben. Waarbij ik altijd tegen anderen zeg: ‘dat moet je niet zeggen, anders gaan anderen je herinneren als die persoon die altijd zo “druk” is’. Zo lekker nietszeggend dus. Maar goed, dat ben ik dus momenteel vaak. Nietszeggend. Thema van dit blogje? Even een ‘reflectie-momentje’, hahaha. Komt ie ⬇

Wat ik allemaal niet gedaan heb

Tsja. In de aard van het beestje zit dat -als ik al stil sta- ik vaak stil sta bij wat er niet goed is gegaan. ‘Het kan altijd beter’, weet je wel? Ik buig dat een klein beetje om naar ‘wat heb ik allemaal niet gedaan’. Iets niet doen kan namelijk ook bewust gekozen zijn. Niet handelen. Maar ja, ik ben toch meer het type dat ‘op standje AAN & GAAN’ staat dikwijls. En dan is ‘wat ik niet heb gedaan’ dus niet bewust. Hier even wat dingen die ik niet (en ook niet bewust niet) heb gedaan in het eerste kwartaal van dit jaar:

  • Deze blog ook gelijk afgemaakt op 1 april… Tsja, telefoon ging weer… ? Of misschien zag ik een vogel voorbij vliegen hoor, dat zou ook zomaar kunnen…
  • Gevierd dat mijn bedrijf 3 jaar bestond op 1 maart 2022. Geen enkele aandacht aan besteed. Online niet, maar ook offline niet. Zelf compleet vergeten. Mijn vrouw is ook jarig op 1 maart, dus dat is sowieso belangrijker.
  • Voldoende tijd genomen voor mezelf. “Klooidagen” zou ik meer gaan inplannen. Had ik met mijn “baas” afgesproken. Maar ja, dat is vaak best een incompetente baas, die besteedt soms erg weinig aandacht aan me. En ja, dan komt het (zoals altijd) aan op eigen verantwoordelijkheid en blijk ik daar zelf ook in tekort te schieten. Ik merkte het laatst: de “stress-armen” waren er ineens weer. En da’s natuurlijk geen goed signaal. Kortom: ik ga ervoor om komend kwartaal te zorgen dat die “klooidagen” NIET op mijn lijstje ‘wat ik niet heb gedaan’ komen te staan.
  • Die leuke (online) cursus gedaan en afgerond. Heb jij ze ook? Ik heb er inmiddels een stuk of 10 (!!!). Variërend van onderwerp. Uiteraard binnen mijn huidige vakgebied. Maar ook nog om beter te worden in Power BI (waarin ik inmiddels mijn eigen financiële dashboards heb gebouwd) en om Python te leren (‘leren programmeren’). Stiekem ben ik wel iemand die graag cursussen afrond. Het blijft toch knagen dat die cursussen daar staan te wachten nog op me. Maar ik ben ook iemand die dan weer een nieuwe toffe cursus ziet en die dan toch maar weer eerst even gaat doen. Ach, een leven lang leren is de slogan, toch?
  • Ken je dat verhaal van die vierkanten wielen? Man man, ik rijd er ook nog mee. Zie al een tijdje dat dingen makkelijker en efficiënter kunnen in mijn bedrijfsprocessen. En wat doe ik? In plaats van vierkant wielen eraf en de ronde eronder? Ik ga met een (bot) vijltje nog even die vierkante wielen proberen een beetje ronder te vijlen. Want ja, dat ronde wiel eronder, dat “doe ik binnenkort” hoor!
  • Bewust inspiratie opdoen. Er zijn een aantal ontzettend toffe (internationale) communities van ‘visual practitioners’ waar ik afgelopen 2 jaar veel inspiratie uit heb gehaald. De laatste paar maanden waren ze er wel. Maar was ik vaak ‘moe’ of ’te druk’.
  • Vooruit denken en nieuwe ideeën uitwerken. Nieuwe producten en toepassingen bedenken. Misschien eens eindelijk die ‘open inschrijving’ training speciaal voor auditors (heb al een aardig lijstje met “laat het me weten als je er één plant binnenkort”) om hun boodschap krachtiger over te brengen via een tekening? Hoef ik echt geen week mee bezig te zijn, maar afgelopen maanden was ik er geen enkel uur mee bezig en dat is weer het andere uiterste..

Of in een tekening:

Wat ik allemaal NIET heb gedaan in het 1e kwartaal van 2022…

Maar ik heb ook een aantal dingen wel gedaan hoor…

Waar ben je dan zo druk mee? Nou, dat zie je hierboven toch? Ook met een aantal dingen die echt wel slimmer kunnen ??

En daarnaast? Met heel veel opdrachten! Power BI liet me net zien dat ik al 18 opdrachten voor 10 opdrachtgevers heb afgerond dit kwartaal. En dat er nog eens 18 projecten voor 14 opdrachtgevers ‘in uitvoering zijn’. En dan heb ik het nog even niet over die projecten waarvoor de offerte al uit is. Of de nieuwe aanvragen die er nog liggen. En ook bijna wekelijks nog op dinsdagavond de BusySeasonTalks-sessies visueel vastgelegd.

Maar belangrijker dan dat het hard werken is, is dat ik er heel veel lol in heb. Tuurlijk heb ik ook mindere momenten en ben ik het wel eens even zat. Of komt er even totaal niks uit mijn ‘creatieve vingers’. Maar als ik door de oogharen heen kijk, dan merk ik gewoon hoe leuk ik mijn werk op dit moment vind. Ik haal er voldoening en energie uit. De diversiteit tussen alle verschillende projecten vind ik ook heel fijn (je kan tekenen op zoveel manieren toepassen, waarbij ik ook veel verschillende rollen heb). En ik krijg ook vaak terug dat ik enthousiasme en energie breng, naast een mooie tekening of training ?

Wat leer ik hiervan?

Dat een reflectiemomentje heel nuttig is. Maar dat wist ik al. En toch is het goed om dat keer op keer weer te ervaren en tegen mezelf te zeggen. En dat ik zo gelijk even wat dagen in mijn agenda ga blocken. Dagen om “te klooien”, dagen om “cursussen te doen” en dagen om “ideeën uit te werken”. En dan ben ik benieuwd hoe mijn tekening “Wat ik NIET heb gedaan” er bij het volgende reflectiemoment uitziet ?

En als je tot hier hebt gelezen: bedankt voor je interesse! ?

0 reacties

Op de hoogte blijven? Geïnspireerd worden?

 

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van nieuwe producten of diensten, tips om visualisatie zelf te kunnen toepassen of updates over mijn werk en leuke nieuwe opdrachten die ik uitvoer? Abonneer je dan via het formulier hiernaast op mijn nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest