Busy Season Talks @Clubhouse

2 jul 2021SKETCHNOTING, VISUAL RECORDING, ZAKELIJK TEKENEN

Welkom in de huiskamer van accountants…

“Busy Season Talks”. Busy Season. Als je die naam hoort als accountant, dan denk je wellicht aan lange dagen maken. Tot laat bij een klant zitten. Misschien wel ’s avonds pizza laten bezorgen. “Even samen doorhalen” om de opdracht af te kunnen krijgen. Maar misschien heb ik dat alleen hoor. Toen ik nog bij PwC werkte gebeurde dat wel eens tijdens het “busy season”. En ik kan me ook herinneren dat ik me dikwijls verzuchtte waarom dat “busy season” in de loop der jaren steeds langer leek te duren in het jaar…

Nee, Busy Season Talks op Clubhouse is anders! Zoals wordt aangegeven op LinkedIn: “We maken alles bespreekbaar, maar dan luchtig. We delen ervaringen, tips en leuke verhalen. We blikken terug en kijken vooruit met studenten, (ex)accountants, bestuurders, toezichthouders en iedereen met interesse. Wekelijks de BusySeasonsTalks talkshow op dinsdagavond om 20:00 uur. Met elke week nieuwe gasten.” En als je dan ook nog de tagline van Busy Season Talks ziet, de huiskamer van accountants, ja, dan wordt je toch nieuwsgierig…

De wereld draait door terwijl accountants op clubhouse samen komen…

Het is inmiddels een heuse talkshow geworden. ‘Hosts’ Arif Dursun & Hakan Koçak zijn uw gastheren. Maar inmiddels hebben ze ook al vaste ‘sidekicks’ in de personen Arnout van Kempen & Aleks Kayhan. En laatsgenoemde Aleks is accountant, maar heeft ook nog muzikaal talent. In ieder geval sinds editie #9 (de eerste keer dat ikzelf luisterde) was hij er om de talkshow muzikaal af te trappen én af te sluiten. De wereld draait door, ‘eat your heart out’, want deze accountants weten ook hoe ze een talkshow moeten geven. Of zoals een Leidse collega van mij op LinkedIn vermeldt: “Wow! Wat komen de accountants even flitsend uit de hoek.”

Iedere week nieuwe gasten. En dan dus ook een nieuw onderwerp. Ik haakte aan vanaf editie #9, omdat ik net de week ervoor had kennisgemaakt met één van de gasten die zouden ‘aanschuiven’, Margreeth Kloppenburg. En ze kon mij ‘uitnodigen’ voor Clubhouse. En wie mij kent, weet dat als ik naar iets wil luisteren, ik er gelijk visuele aantekeningen van maak. Die deelde ik na afloop en die vielen in de smaak!

Visuele notulen vallen op & vallen in de smaak!

Ik kreeg heel veel en hele leuke reacties op de visuele aantekeningen! Ze werden ook door Marc Schweppe vermeld in het korte nieuwsbericht dat Accountant.nl iedere week schrijft n.a.v. de Busy Season Talks.

En zo was ik ineens Onderdeel van het BST-team…

En zo was ik zomaar ineens ‘onderdeel van het team’ ? En was het tijd om op 1 juli 2021 ‘het team’ voor het eerst ‘in het echt’ te ontmoeten. De NBA organiseerde namelijk een studio-uitzending van de 20e editie van BusySeasonTalks, de Seizoensfinale! Kennismaken met ‘de stemmen’, samen eten, samen repeteren. “En nu je er toch bent Ferry, teken je dan ook even live mee?” Ik maakte er 1 totaalplaat van ⬇

BusySeasonTalks 1 juli 2021 - Seizoensfinale
BusySeasonTalks 1 juli 2021 – Seizoensfinale

“Ze” vonden het ook heel leuk om me tijdens het tekenen af en toe even te storen om mij te vragen wat ik zoal had ‘opgetekend’. Hieronder vind je een klein fragment zoals de NBA dat deelde op LinkedIn waarin je me ‘aan het werk ziet’:

Ben je benieuwd naar de hele uitzending van de FINALE van Seizoen 1 van Busy Season Talks? Die vind je hier.

Hieronder zijn de visuele aantekeningen opgenomen die ik maakte van de Busy Season Talks – seizoen 1.

Visuele aantekeningen (Visual Recordings) busy season talks – Seizoen 1

BusySeasonTalk#9 d.d. 13 april 2021
BusySeasonTalk #10 d.d. 20 april 2021
BusySeasonTalk_#11_Accountantsopleiding
BusySeasonTalk #11 d.d. 28 april 2021
BusySeasonTalk_#12_Accountant_Quo_Vadis
BusySeasonTalk #12 d.d. 3 mei 2021
BusySeasonTalk#14_Innovatie
BusySeasonTalk #14 d.d. 18 mei 2021
BusySeasonTalk_#15_duurzaamheid
BusySeasonTalk #15 d.d. 25 mei 2021
BusySeasonTalk_#16_fraude2
BusySeasonTalk #16 d.d. 1 juni 2021
BusySeasonTalk_#17_outside-in
BusySeasonTalk #17 d.d. 8 juni 2021
BusySeasonTalk_#18_cultuur_gedrag
BusySeasonTalk #18 d.d. 15 juni 2021
BusySeasonTalk_#19_data_strategie
BusySeasonTalk #19 d.d. 22 juni 2021

Wil jij ook visuele notulen van jouw (Online) bijeenkomst?

Deze visuele aantekeningen maak ik voor mezelf in de eerste plaats en uiteraard vind ik het leuk om ze daarna te delen. Maar als Tekenende Accountant maak ik ze ook in opdracht! Dus als jij ook binnenkort een (online) bijeenkomst gaat verzorgen en je wilt je ‘publiek’ na afloop iets nuttigs & leuks ‘meegeven’: neem dan contact met me op. Op deze pagina van mijn website lees je er meer over!

0 reacties

Op de hoogte blijven? Geïnspireerd worden?

 

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van nieuwe producten of diensten, tips om visualisatie zelf te kunnen toepassen of updates over mijn werk en leuke nieuwe opdrachten die ik uitvoer? Abonneer je dan via het formulier hiernaast op mijn nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest