Baker Tilly: “Verduurzamen: begin nu, er is geen tijd te verliezen!”

2 jun 2023VISUAL RECORDING

“Verduurzamen: begin nu, er is geen tijd te verliezen!”

Dat was de boodschap die de aanwezigen van de ESG/Duurzaamheidsbijeenkomst van Baker Tilly meekregen. Op dinsdagmiddag 16 mei 2023 werd deze bijeenkomst georganiseerd op het splinternieuwe hoofdkantoor van Baker Tilly in Utrecht. Zo nieuw, dat deze bijeenkomst zelfs eerder plaatsvond dan de officiële opening van het kantoor!

u telt voor 5 vandaag…

Hoe realiseren we als (wereldwijde) samenleving de Sustainable Development Goals (SDG’s)? Is het een kwestie van “een betere wereld begint bij jezelf”? De Europese Unie heeft geconstateerd dat dat niet werkt. En zorgt voor een veelheid aan wet- en regelgeving die op ons afkomt. Dit resulteert er onder andere in dat ondernemers vanaf 2025 zullen moeten gaan rapporteren over hoe duurzaam zij zijn. Natuurlijk staan ze er dan niet alleen voor. Ze worden bijgestaan door hun accountants en adviseurs. En daar was ook deze bijeenkomst voor bedoeld: om de ondernemers te informeren over wat er aan zit te komen en vooral ook wat je nu alvast kunt gaan doen nu we toch al in “the perfect storm” zitten…

Owja en om ook ‘een steentje’ bij te dragen, doneerde Baker Tilly voor elke aanwezige in de zaal 5 bomen aan Trees4All!

…GA de komende tijd gefocussed te werk en maak er kleine stapjes van!

Tijdens de bijeenkomst spraken achtereenvolgens Lorijn van Leersum (Baker Tilly), Dick de Waard (Universiteit van Groningen), Lucy Lau (Baker Tilly), Guido Frühling (Baker Tilly) & Charlotte Dazler (Baker Tilly). Wat hun belangrijkste boodschappen waren? Die heb ik vastgelegd in onderstaand visueel verslag.

Visual Recording d.d. 16 mei 2023 van de Baker Tilly ESG Bijeenkomst in Utrecht

Waarom een visueel verslag?

Na afloop van de bijeenkomst vroeg ik mijn opdrachtgever Baker Tilly om feedback: wat vonden ze van mijn rol als visual recorder en van de tekening als opgeleverd product:

Waar waren jullie heel tevreden over t.a.v. de dienstverlening / het opgeleverde product?

“Wij vinden de praatplaat geweldig, hij dient precies voor het doel als waar wij hem voor in willen zetten. Daarnaast vonden we de vertaling van de presentaties naar de plaat pakkend en ook een hele leuke manier van vastlegging. Ook de de pakkende wrap up is enorm enthousiast ontvangen.”

Hoe gaat het product jullie helpen, wat is de meerwaarde?

“Het product moet gaan dienen als samenvatting van het ESG event en als gespreksopener binnen de ondernemende partijen om ESG onder de aandacht te brengen/houden.”

Welke ruimte voor verbetering zien jullie t.a.v. de dienstverlening / het product, wat zouden jullie een volgende keer anders willen zien?

“Er wordt altijd gezegd er is ruimte voor verbetering, maar wij kunnen echt niets vermelden. Je enthousiasme en het meedenken in het proces hebben wij als heel prettig ervaren.”

Mirella Tromp, namens Baker Tilly

Ook visuele notulen voor jouw (online) bijeenkomst?

Een visual recording is super handig om je deelnemers te helpen om alle informatie die aan bod is gekomen ‘te verwerken’ en de essentie eruit weer te geven! Zo onthouden ze beter wat er aan bod is gekomen en ze kunnen aan de hand van die ene plaat bijvoorbeeld ook weer nieuwe (vervolg)gesprekken aangaan met hun collega’s bijvoorbeeld!

Op deze pagina lees je meer over wat een visual recording inhoudt en wat ik in de rol van Visual Recorder voor je kan betekenen!

0 reacties

Op de hoogte blijven? Geïnspireerd worden?

 

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van nieuwe producten of diensten, tips om visualisatie zelf te kunnen toepassen of updates over mijn werk en leuke nieuwe opdrachten die ik uitvoer? Abonneer je dan via het formulier hiernaast op mijn nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest