Auditpedia voor accountants

12 apr 2021ZAKELIJK TEKENEN

Op (goede) vrijdag 2 april jl. had ik een leuk online kennismakingsgesprek met Margreeth Kloppenburg. Ze had op LinkedIn mijn tekeningen uit de #100dayschallenge #100auditicons voorbij zien komen. En wilde kennismaken. Hartstikke leuk.

Het werd een leuk en enthousiasmerend gesprek. Margreeth en ik hadden elkaar nog nooit gesproken. Wel had ik Margreeth al een keer zien “optreden” op het ‘Open Podium’ van NBA Accounttech op 25 juni 2020. Daar was zij 1 van de 10 pitchers die een “techinnovatie” in het accountantsberoep mochten presenteren. Ik was ‘online aanwezig’ en maakte toen een Visual Recording van alle 10 de pitches. Margreeth pitchte die dag “Auditpedia”. En dat kwam in ons gesprek vandaag ook ter sprake.

Auditpedia? Is dat zoiets als wikipedia?

Ja! Maar dat specifiek voor accountants. Maar ook ‘open source’ inderdaad. Margreeth is de bedenker en drijvende kracht erachter. Eraan begonnen als niet-accountant. Hoe dat zo kwam? Nou, het startte vanuit haar persoonlijke drijfveer “om de financiële dienstverlening in Nederland zo integer en eerlijk mogelijk in te richten met elkaar”. Begonnen met een boek “Eerlijk scoren” (gaat over integer zaken doen). En via een gesprek met Leen Paape besloten om haar tanden eens te gaan zetten in de ‘accountantswereld’. Daarna is het uit de hand gelopen, zo verwoordt ze zelf in deze Podcast-aflevering van Vitamine A. Auditpedia is inmiddels ‘live’. Met als nadrukkelijk doel dat het óók (vooral) gebruikt kan worden in / met / voor* (* doorhalen naar keuze) het accountantsonderwijs. Maar uiteraard breder is ook helemaal prima. Ze schreef er zelf al een keer een column over die je hier kunt lezen.

Al snel riep ik: lijkt me best handig. Ik word zelf gek van de enorme hoeveelheid aan informatie die op ontelbare plaatsen te vinden is. Is mijns inziens ook echt hét probleem van deze tijd: hoe voorkomen we dat we verzuipen in de enorme brij aan informatie en hoe onderscheiden we relevante en niet-relevante )(of zelfs fake) informatie? Margreeth vond dit wel een leuke insteek ook geloof ik..

Nou, kortom: 2 personen die het nut en het doel van Auditpedia.nl wel zien. Maar net als bij Wikipedia heb je vooral experts / kenners / connaisseurs (?) nodig die de “content” gaan leveren. Zoals Margreeth aangaf in ons gesprek: “De techniek staat klaar en die is prachtig! Maar het is nog wel een hele lege huls!” Maar het zit niet in Margreeth’s aard om stil te gaan zitten. Ze heeft inmiddels al een flink lijstje met toezeggingen vanuit onder andere de Algemene Rekenkamer, andere belangrijke instituties en zelfs inmiddels gepensioneerde accountants om content te leveren. Maar ze zoekt ook vooral andere accountants die ‘helpen vullen’.

We waren zo leuk aan ’t kleppen dat de afronding ineens heel snel ging. Margreeth moest ‘ineens’ een andere digitale vergadering in om ’te openen’. Gelukkig hadden we net ervoor afgesproken dat ik eens in de pen zou klimmen om n.a.v. ons gesprek een soort visuele samenvatting (lees: tekening) te maken van wat Auditpedia is. Het resultaat zie je hieronder:

Auditpedia.nl
Auditpedia.nl

Ben jij ook accountant? Meld je dan aan op Auditpedia!

Zoals je kunt zien hierboven: Margreeth is op zoek naar accountants die willen helpen om alle kennis, relevant voor de maatschappelijke rol die accountants vervullen in de samenleving, op Auditpedia.nl te krijgen. Een account aanvragen en daarna inloggen is heel simpel. Margreeth heeft er een hele duidelijke tutorial voor laten maken ?. Het is mij ook gelukt ?

0 reacties

Op de hoogte blijven? Geïnspireerd worden?

 

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van nieuwe producten of diensten, tips om visualisatie zelf te kunnen toepassen of updates over mijn werk en leuke nieuwe opdrachten die ik uitvoer? Abonneer je dan via het formulier hiernaast op mijn nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest